WordPress Mail Gönderme Sorunu Çözümü & SMTP Ayarları
WordPress Mail Gönderme Sorunu Çözümü & SMTP Ayarları
WordPress Mail Gönderme Sorunu Çözümü & SMTP Ayarları
WordPress sitenizden e-posta almada veya gönderdiğinizde sorun mu yaşıyorsunuz? Bunun bir çözümü Easy WP SMTP gibi üçüncü parti e-posta servislerini kullanmaktır. Bu yazıda WordPress e-postalarını göndermek için bir SMTP sunucusunu nasıl kullanılacağını ele aldık.
WordPress Mail Gönderme Sorunları
WordPress, e-postalar göndermek için PHP posta işlevini kullanır. Birçok barındırma sağlayıcıları (Hosting firmaları) paylaşımlı hosting hizmetlerinde bu işlevi düzgün şekilde yapılandırılmamış veya kötüye kullanımdan kaçınmak için tamamen devre dışı bırakmışlardır. Her iki durumda da, bu WordPress e-postalarınızın teslim edilmemesine neden olur.
Alternatif çözüm, e-postalarınızı göndermek için bir üçüncü taraf e-posta servisini kullanmaktır. Hosting firmasının size sağladığı Mail servisi, Yandex, Gmail, Yahoo ve Outlook gibi mail servislerini SMTP Host gibi kullanabilirsiniz.
WordPress Easy WP SMTP Eklenti kurulum ve Ayarı
Şimdi Easy WP SMTP eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekecektir. Eklentiler>Yeni Ekle tıklayalım ve kaşımıza gelen eklenti sayfasındaki arama kutucuğuna Easy WP SMTP yazalım ve ekletiyi kuralım etkinleştirelim.
Etkinleştirme sonrasında, eklenti ayarlarını yapılandırmak için Ayarlar »Easy WP SMTP kısmından eklenti ayarlar sayfasına geliyoruz.
From Email Address: Bu kısım gelen mailde mailin kimden geldiğini gösteren kısımdır. Buraya istediğiniz mail adresini yazabilirsiniz. Örnek olarak destek@apple.com.tr olarakta yazabilirsiniz.
From Name: Bu kısma bir ad girmezseniz, eklenti varsayılan WordPress adını kullanır. Giden mailde görünmesini istediğiniz adı yazabilirsiniz. Kutucuk altındaki Force From Name Replacement işaretlemeyi unutmayın.
Reply-To Email Address: Bu özellik yazılan mail adresinin Reply-to özelliğini kullanacaktır. Burayı boş bırakabilirsiniz. Kimden gelen mail adresini kullanmak için bu özelliği boş bırakın.
SMTP Host: Bu kısım SMTP host adresini yazacağımız kısımdır. Bu bilgileri barındırma sağlayıcısından edinebilirsiniz. Hosting firmasının mail altyapısını kullanıyorsanız genellikle SMTP host bilginiz mail.alanadınız.com’dur (alanadınız.com’u kendi alan adınızla değiştirin). Farklı SMTP host olarak Yandex, Gmail, Yahoo veya Outlook gibi servislerini de kullanabilirsiniz. Biz Yandex Kurumsal Mail altyapısını kullanıyoruz.
Type of Encryption: Bu kısımda seçeneği “SSL.” işaretleyiniz.
SMTP Port: Bu kısım hosting firmasının mail altyapısındaki SMTP adresinizin port bilgisi yani mail gönderme işlemini hangi porttan yaptığı bilgisidir. SMTP için 465 numaralı bağlantı noktası yaygın olarak kullanılır.
SMTP Authentication: Bu kısımdaki seçeneği “Yes” işaretleyiniz.
SMTP Username: Bu kısımda hangi mail altyapısını kullanacaksanız orada oluşturduğunuz mail adresini yazmalısınız. Biz Yandex kurumsal mail altyapısını kullandığımız için SMTP host olarak smtp.yandex.com servisini yazarsak, Yandex’te oluşturduğum mail adresini yazmalıyız.
SMTP Password: Bu kısım oluşturduğunuz mail adresine ait şifreyi yamalısınız.
Değişikliklerinizi kaydetmek için ayarları kaydet butonuna tıklamayı unutma.
SMTP ayarlarınızı test etme
E-posta göndermek için Easy WP SMTP ayarlarını yapılandırdığımıza göre, her şeyin düzgün çalışıp çalışmadığını test etmek gerekli. Eklentinin ayarlar sayfasında ‘Test Mail’ sekmesini tıklayın.
To kısmına Mail adresi, Subject kısmına konu başlığı ve Message kısmına metin yazın. To kısmına erişilebilecek herhangi bir geçerli e-posta adresi yazın. Bundan sonra, devam etmek için “Send Test Email” butonuna tıklayın.
Easy WP SMTP, daha önce girdiğiniz SMTP ayarlarını kullanarak bir e-posta mesajı gönderecektir. E-posta başarıyla gönderildiğinde bir başarı mesajı görürsünüz.
WordPress SMTP Sorunları
SMTP kullanarak e-posta göndermedeki hataların en yaygın nedeni, yanlış SMTP host bilgisi veya bağlantı noktasıdır. Barındırma sağlayıcınız tarafından sağlanan doğru host bilgisini ve bağlantı noktası ayarlarını girdiğinizden emin olun.
Type of Encryption yöntemini seçtiğinizden emin olun. Genellikle SSL çoğu ortamda çalışır, ancak e-postalarınız teslim alınmazsa hosting firmasıyla birlikte kontrol etmenizi öneririz.
Yandex, Gmail, Yahoo ve Outlook SMTP Bilgileri
SMTP Host: smtp.yandex.com
SMTP Port: 465
Encryption: SSL
SMTP Host: smtp.google.com
SMTP Port: 465
Encryption: SSL
SMTP Host: smtp.mail.yahoo.com
SMTP Port: 465
Encryption: SSL
SMTP Host: smtp-mail.outlook.com
SMTP Port: 587
Encryption: TLS
Bu makalenin, WordPress e-postalarını göndermek için SMTP sunucusunu kullanmayı öğrenmenize yardımcı olmasını umuyoruz.
2 Comments
Yorum Yap
Siz de Başarı Hikayelerimizin Bir Parçası Olun!
13+ Yıllık Deneyim ve Uzman Kadro ile WP Kurulum, Türkiye ve dünya genelinde WordPress çözümleri sunan lider bir SEO ve Web Tasarım ajansıdır. WP Kurulum, markalara kapsamlı WordPress çözümleri sağlarken, aynı zamanda profesyonel web tasarım ve e-ticaret hizmetleri sunarak işletmelerin dijital başarıya ulaşmalarını hedefler.
Teşekkür ederiz, en sade ve en sorunsuz yolu sizde bulduk. Bilgi paylaştıkça çoğalır.
Faydalı olabildiysek ne mutlu bize…