WordPress Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

WordPress Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

WordPress şu anda dünyanın en popüler İçerik Yönetim Sistemidir. Bu platform, basit bir kişisel blogdan daha karmaşık bir e-ticaret sitesine kadar çok çeşitli ihtiyaçlar için kullanılabilir. WordPress’te yeniyseniz ve bununla ilgili sorularınız varsa, bu makalede en sık sorulan soruların bazılarına yanıt verdik.

WordPress, GPL lisanslı, PHP ve MySQL kullanılarak yazılmış bir CMS (Content Management System / İçerik Yönetim Sistemi)’dir.

Bu niteliği ile sadece makale yazma ve düzenleme veya blog sistemi olarak değil, her türlü içeriğin düzenlenip yayımlanabileceği bir platform olduğu anlamına gelmektedir.

Google tarafından çok hızlı indexlenir ve sayfa açılışları hızlıdır.

WordPress kökleri ve gelişimi 2001’e kadar uzanır.

Dünya’da en çok kullanılan içerik yönetim sistemidir WordPress.

– WordPress: 66%
– Diğer Sistemler: 15 %
– Joomla: 10%
– Drupal: 9%

WordPress yöntemleri iki şekilde yapılır.

– Hosting firmasında bulunan Uygulama Kurulumundan giriş bilgileri doldurulur ve Otomatik kurulum yapılır.

– WordPress.org’tan dosyaları indirilerek Hosting’e FTP ile yüklenir ve Veritabanı oluşturularak gerekli adımlar takip edilerek kurulum yapılır.

WordPress kurulumu otomatik kurulum yapıldığıda bir kaç dakikada Manuel kurulduğunda 10 ile 15 dakika arasında sürebilir.

WordPress güncellemeleri, güncellenecek dosya boyutuna göre değişmektedir. Bir kaç dakika sürer.

Responsive Türkçe karşılığı “uyumlu, hassas, duyarlı” anlamındadır.

Responsive tasarımlar herhangi bir cihazdan girildiğinde o cihazın ölçülerine göre ayarlama yaparak web sitesini gösterir.

Ücretli temalar kendilerine özel tasarımları ve altyapıları mevcuttur.

Kuracağınız siteye uygun tüm özellikleri barındırdıkları için tercih edilmelidir.

En son olarakta web trendlerine uygun olarak “Sürekli Günceleme” yapıldığı için seçilmelidir.

Ücretli Tema alırken en son güncellemesi ne zaman yapılmış, ne kadar satılmış, müşteri yorumları ve kuracağınız siteye göre özelleştirilebilir mi seçeneklerine bakmalınız.

Temaya ait demolara göz atarak kendi kuracağınız siteye en uygun olanını seçebilirsiniz.

WordPress kurulumunu yaptığınızda bir iletişim formu olmayacaktır. Ancak, ücretli veya ücretsiz bir tema yükleyerek veya eklentiler (Örn: Forminator ) yükleyerek websitenize kolayca bir iletişim formu ekleyebilirsiniz.

WordPress yönetim panelinde sol menüde bulunan Araçlar menüsünde yer alan, içe aktar-dışa aktar seçeneklerini kullanarak sitenizin XML çıktısını dışarı aktararak yedek alabilirsiniz.

WordPress yedekleme işlemi için birçok eklenti geliştirilmiştir (Örn: UpdraftPlus) ve bunlardan birisine kullanarak yedek alabilirsiniz.

Websitenizin hızlı açılması hem SEO sıralamanız hem de sitenizi ziyaret eden kullanıcılarınız için daha iyi bir deneyim sağlamak açısından oldukça önemlidir. Site hızınızı artırmak için görsel dosyalarınınızın (.jpg, .png vb) boyutunu düşürebilirsiniz. Tinyjpg.com bu konuda size yardımcı olacaktır.

Website performansının arttırılması için (WP Rocket, WP Fastest Cache, Litespeed Cache vb.) cache eklentileri oldukça verimli çözümler getirmektedir. Ayrıca ücretli veya ücretsiz bir CDN (Content Delivery Network) hizmetinin gücünden yararlanabilirsiniz. CDN için Cloudflare veya yerli bir hizmet sağlayıcı olan Medianova firmasından hizmet alabilirsiniz.

Sitenizi hızlandırmak için daha fazla optimizasyona ihtiyacınız varsa, sizin için hangi çözümleri sunduğumuzu öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

WordPress eklentiler bölümünde Sitemap oluştucuları mevcuttur. Bunların en popüleri Google Sitemap Oluştucu eklentisidir.

Siz İşinize Odaklanın Biz WordPress Sitenize Odaklanalım!

Siz İşinize Odaklanın Biz WordPress Sitenize Odaklanalım!

Projenizi sizinle tartışmaktan ve ücretsiz bir teklif hazırlamaktan her zaman mutluluk duyarız. Başlamak için aşağıdaki butondan iletişime geçmeniz yeterli!